Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pladijs op een vleugje nostalgie
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
pladijzen
van ± 250 gr elk
▢
2
aardappels
▢
5
blaadjes
zuring
▢
100
gr
gerookt spek
▢
1
dl
room
▢
1
prei
▢
arachideolie
▢
2
witloven
▢
1
dl
bruine kalfsfond
▢
1
flesje
De Koninck
▢
5
kerstomaten
▢
6
tuinbonen
of 6 asperges
▢
10
gr
sesamzaadjes
▢
1
bosje
peterselie
▢
cassonadesuiker
▢
peper
▢
zout
▢
boter
Instructies
Versnijd de prei in de lengte en blancheer er 2 linten van.
Snijd de overige prei in zeer fijne julienne en bak die in wat olie.
Kook de aardappelen en pureer ze.
Versnijd het gerookte spek in zeer kleine brunoise en bak het even aan.
Hak de zuring fijn.
Voeg dit alles samen en breng op smaak.
Fileer de pladijzen, kruid ze, rol ze op en bind ze met een lint prei op.
Bak ze in boter.
Haal de buitenste blaadjes van de witloofvoetjes en bak deze in wat boter tot ze mooi bruin zijn.
Leg de witloofblaadjes in kleine vormpjes en vul ze met aardappelpuree.
Vouw ze dicht en houd ze warm om straks als taartje bij de pladijs te geven.
Kook de tuinboontjes of de asperges voor het garnituur beetgaar.
Laat de kalfsfond inkoken, voeg wat cassonadesuiker en de helft van het flesje bier toe en laat dit verder inkoken.
Maak het daarna op met verse boter.
Garnituur:
Pel de tomaatjes en snijd ze door. garneer met tuinboontjes of asperges.
Dresseren op het bord:
Leg de pladijs en het witlooftaartje naast elkaar en voeg er de saus en de tomaatjes bij.
Leg de gebakken prei op de pladijs en bestrooi met sesamzaadjes en wat peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
België