Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Plattekaastaart op de wijze van Overijsel
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
gr
bloem
▢
20
gr
gist
▢
1
ei
▢
1
dl
melk
▢
50
gr
boter
▢
25
gr
suiker
▢
1
mespunt
zout
Voor de vulling:
▢
75
gr
suiker
▢
250
gr
plattekaas
▢
1
pakje
vanillesuiker
▢
2
eieren
▢
50
gr
makarons
▢
1
dl
melk
▢
25
gr
gemalen amandelen
▢
rum
naar smaak
Instructies
Bereid het gistdeeg zoals vermeld onder 'Gerezen pruimentaart'.
Beboter een springvorm, bestuif hem met wat bloem en bekleed de vorm met het deeg.
Klop de plattekaas met de eidooiers, de suiker en de vanillesuiker luchtig.
Week de makarons in de melk.
Voeg de geweekte makarons, de gemalen amandelen en de rum bij de plattekaas.
Klop het wit van de eieren stijf en schep dit luchtig door de kaas.
Breng de vulling over in de vorm.
Laat de taart in een op 190°C voorverwarmde oven 45 minuten bakken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kaas
/
Taart
Land van herkomst
België