Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Prei met vinaigrette en ardennerham
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
8
dunne
preien
▢
zout
▢
1
citroen
▢
peper
▢
1
teentje
knoflook
▢
½
sjalotje
▢
1
takje
verse tijm
▢
1
theelepel
Dijonmosterd
▢
2
eetlepels
rode wijnazijn
▢
1
dl
zonnebloemolie
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
8
plakken
Ardenner ham
iets dikker gesneden
Instructies
Haal de buitenste bladeren van de preien en snijd de onderkant en het groene deel eraf, zodat alle preien even lang zijn.
Was de preien en halveer ze overdwars.
Kook de preien in een pan met ruim water en zout in ± 20 minuten gaar.
Pers intussen de citroen uit en meng het sap met zout en peper.
Neem de preien uit de pan, spoel ze onder koud water af en laat ze uitlekken.
Leg ze in een schaal en schenk het citroensap erover.
Zet de schaal tot het gebruik in de koelkast.
Pel de knoflook en de sjalot en snipper ze fijn.
Neem de tijmblaadjes van de takjes en knip ze fijn.
Klop in een kom de knoflook, sjalot, tijm, mosterd en wijnazijn tot een dressing en schenk er, al kloppend, de olie bij.
Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de preien over 4 borden, schenk de vinaigrette erover en leg de plakjes ham aan één kant.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
België