Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Stoofvlees
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gr magere
runderstooflappen
in kubusjes van 2 x 2 cm
▢
1
grote
ui
of 2 kleine uien in stukjes
▢
1
koffielepel
mosterd
▢
een scheutje
azijn
▢
2
laurierblaadjes
▢
1
flesje
Rodenbach
of ander donker bier
▢
peper
▢
zout naar smaak
▢
Bloem
om te binden
▢
water
Instructies
Schroei het vlees in een braadpan op hoog vuur rondom dicht en strooi er peper en zout over.
Stoof de uitjes in een kookpot glazig.
Doe er de azijn en de mosterd bij en voeg dan het vlees toe.
Blus het aanbaksel in de braadpan met een beetje water en voeg ook dit bij het vlees in de kookpot.
Doe het bier erbij en water tot het vlees net onder staat en voeg de laurierblaadjes toe.
Laat op heel laag vuur sudderen tot het vlees gaar is ,1 uur of langer, al naar gelang het vlees; het vlees moet uit elkaar vallen.
Bind de jus met een beetje in water opgeloste bloem en laat nog even doorkoken om de bloemsmaak weg te krijgen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer er zelfgemaakte frietjes bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
/
Stoofpot
/
Vlees
Land van herkomst
België