Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Stoofvlees op Vlaamse wijze
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
grote
uien
▢
1
kg
runderlappen
▢
75
gr
boter
▢
zout
▢
peper
▢
2
eetlepels
bruine basterdsuiker
▢
2
eetlepels
bloem
▢
2
eetlepels
azijn
▢
1
flesje
trappistenbier
Westmalle
▢
1
laurierblaadje
▢
1
kruidnagel
▢
½
theelepel
gedroogde tijm
▢
2
sneetjes
bruinbrood
▢
1
eetlepel
mosterd
Instructies
Pel en snipper de uien.
Snijd de runderlappen in blokjes van 2 x 2 cm.
Verhit de boter in een grote braadpan, bak het vlees op hoog vuur in ± 5 minuten rondom bruin en bestrooi het met zout en peper.
Neem het vlees dan met een schuimspaan uit de pan.
Fruit de uien ± 3 minuten in het achtergebleven bakvet.
Voeg de suiker en de bloem toe en bak die ± 1 minuut zachtjes mee.
Voeg de azijn, het bier, het laurierblad, de kruidnagel, de tijm en het vlees toe.
Laat het mengsel aan de kook komen en laat het op heel zacht vuur ± 1 uur zachtjes stoven.
Verwijder intussen de korstjes van het brood en besmeer het brood met mosterd.
Leg het met de mosterdkant op het vlees en laat het ± 30 minuten mee sudderen.
Schep het vlees om, zodat het brood het vleesmengsel gaat binden.
Stoof het in ± 1½ uur verder zachtjes gaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
/
Stoofpot
/
Vlees
Land van herkomst
België