Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tomatensoep met vleesballetjes
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de vleesballetjes:
▢
250
gr
gehakt
half kalfs- half rundvlees
▢
1
ei
▢
80
gr
paneermeel
▢
peper
▢
zout
Eventuele mergballetjes:
▢
2
mergpijpjes
▢
1
ei
▢
peper
▢
zout
▢
muskaatnoot
▢
100
gr
paneermeel
Voor de soep:
▢
2
preistengels
▢
1
stuk
voetselder
▢
2
grote
uien
▢
2
wortelen
▢
50
gr
erwten
verse of diepvries
▢
50
gr
groene boontjes
▢
2
liter
bouillon
of water met bouillonblokjes
▢
60
gr
peterselie
gemalen of gehakte
▢
peper
▢
zout
▢
1
kg
tomaten
eventueel:
▢
1
kleine
bloemkool
▢
60
gr
vermicelli
Instructies
Meng voor de vleesballetjes het gehakt met paneermeel, eieren, peper en zout. Vorm balletjes en kook ze in licht gezouten water.
De mergballetjes worden op dezelfde wijze bereid;het vlees wordt gewoon door merg vervangen.
Reinig voor de soep de soepgroenten grondig en versnijd ze in brunoise ,in stukjes, kleiner dan 1 cm.
Stoof aan in boter en voeg de fijngesneden tomaten toe.
De bouillon mag er eerst bij, vervolgens de bloemkoolbloempjes, de erwten en de fijngesneden boontjes.
Breng aan de kook en laat zachtjes gaar koken.
Voeg tijdens het koken het kruidentuiltje toe, tijm, laurier, peterseliestaarten.
Kruid eventueel met peper en zout.
Voeg dan de voorgekookte vleesballetjes toe en werk af met gehakte peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
De mergballetjes worden het laatst toegevoegd.
Ze moeten zorgvuldig worden behandeld: ze koken zeer vlug stuk als het vuur te groot is.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
België