5eetlepelsfijngehakte gemengde kruidenzoals peterselie, tijm, rozemarijn, dragon en kervel
150gramontbijtspekin blokjes
150gramsjalotin dunne ringen
Peper en zout
Allesbinder
1eetlepelbloem
Instructies
Voorbereiden:
Halveer de koolrabi en steek bolletjes uit met een meloenboor.
Verhit 75 gram boter in een pan en bak het lamsvlees rondom bruin.
Strooi de bloem erover en roer even door.
Voeg de rode wijn toe en meng goed.
Voeg dan de tomaten, knoflook, 3 eetlepels kruiden en de koolrabi-bolletjes toe.
In de overgebleven boter bak je het ontbijtspek ongeveer 8 minuten uit.
Voeg de sjalot toe en bak nog eens 5 minuten.
Voeg het spek en de sjalot toe aan het vleesmengsel.
Laat het geheel met de deksel op de pan ongeveer 1 1/2 uur zachtjes koken.
Breng op smaak met zout en peper.
Bind de saus eventueel met allesbinder.
Afwerken:
Verwarm de stoofschotel zachtjes.
Bestrooi voor het serveren met de rest van de kruiden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de lamstoofschotel met koolrabi over tagliatelle.
Geniet van deze rijke en smaakvolle lamstoofschotel met de frisse toevoeging van koolrabi. Perfect voor een hartelijke maaltijd!