Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pastinaak met wortelmousse
Porties:
8
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ramequins
Bakpapier
aluminiumfolie
Ingrediënten
▢
650
gr
pastinaak
geschild en in stukken gesneden
▢
450
gr
wortel
geschild en in stukken gesneden
▢
830
ml
groente bouillon
▢
4
eieren
▢
225
ml
room
▢
zout
▢
peper
▢
15
gr
boter
Voor decoratie:
▢
peterselieblaadjes
platte
Instructies
Doe de groenten in 2 aparte pannen en voeg bouillon toe tot ze net onder staan.
Kook de groenten langzaam tot ze helamaal zacht zijn.
Pureer de pastinaak volledig tot een zachte puree.
Giet er de helft van de room en 2 eieren bij en pureer tot een geheel.
Breng op smaak met peper en zout.
Doe ook zo met de wortel.
Beboter de ramequins (180 ml inhoud).
Schep er in drie lagen de pastinaak en de wortel in
Zet de ramequins in een bak met water (au bain-marie), bedek ze met bakpapier of aluminium folie en bak dit 45 min.
in een voorverwarmde oven op 200 °C.
Laat de mousse 5-10 min. afkoelen en haal ze dan uit de bak.
Ga met een mes langs de rand om de mousses te lossen.
Keer ze voorzichtig op borden en versier ze met een blaadje peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
Europa
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch