Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Varkensniertjes op Gentse wijze
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
150
gr
ham
Ganda, Parma in fijne reepjes
▢
6
varkensniertjes
gekuiste
▢
200
gr
witte champignons
▢
1
fijngesnipperde
ui
▢
cognac
▢
wijn
▢
peterselie
▢
nieuwe aardappeltjes
Instructies
Kruid de gekuiste varkensniertjes met peper en zout en bak ze in boter op.
Versnijd de champignons en bak die eveneens op.
Voeg de gesnipperde ui bij de niertjes en men de reepjes ham er goed onder.
Voeg de champignons toe, flambeer het geheel met cognac en blus met een beetje wijn; kruid daarna.
Bestrooi met versgehakte peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dien op met gebakken nieuwe aardappeltjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
Land van herkomst
België