Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vervierse taart
Porties:
16
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
350
gr
bloem
▢
100
gr
boter
▢
3
eieren
▢
3
gr
zout
▢
35
gr
gist
opgelost in 75 gr water
▢
100
gr
boter
▢
170
gr
parelsuiker
▢
170
gr
rozijnen
▢
35
gr
amandelen
gepelde gehakte
▢
50
gr
amandelschilfers
▢
afdekgelei
of ingekookt dun van abrikozenconfituur
▢
witte glaceerfondant
Instructies
Maak een voordeeg met de bloem, 100 gr boter, de eieren, het zout en de gist.
Kneed dit tot een soepel en glad deeg en laat daarna 10-15 minuten rusten.
Meng intussen al wrijvend de 100 gr boter met de parelsuiker en kneed dit door het deeg.
Meng er tenslotte kort de amandelen en de rozijnen door.
Laat 15 minuten rusten en verdeel het deeg in 2 stukken van 500 gr.
Smeer 2 taartvormen van 21 cm diameter in met boter en bestrooi met de amandelschilfers.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Plaats de deegstukken in de taartvormen en druk goed aan, ze moeten de hele vorm bedekken.
Dek af met een handdoek en laat 30-45 minuten rijzen.
Bak de taarten 20 minuten af op een bakblik in de voorverwarmde oven.
Haal de taarten uit de vorm en laat ze op een rooster afkoelen.
Draai de taarten om, bestrijk ze met een borsteltje met afdekgelei en glaceer ze lichtjes met een borsteltje met witte fondant.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip:
Witte glaceerfondant is vloeibare witte suiker, of glazuur.
U vindt het in de speciaalzaak voor bakkerijbenodigdheden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Taart
Land van herkomst
België