Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vlaams stoofpotje
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
30
gr
boter
▢
600
gr
runderlappen
in blokjes
▢
4
sjalotjes
in vieren
▢
1
flesje
Belgisch bier
bijvoorbeeld Gueuze ,inh. 3 dl
▢
2
sneden
bruinbrood
zonder korst
▢
2
eetlepels
mosterd
▢
2
laurierblaadjes
▢
1
winterwortel
in halve plakken
▢
400
gr
witte kool
in grove stukken
▢
500
gr
aardappelen
geschild en in stukken van 3 cm
▢
zout
▢
peper
▢
1
eetlepel
maïzena
Instructies
Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees hierin rondom lichtbruin.
Voeg de sjalotjes toe en bak ze ± 2 minuten mee.
Schenk het bier in de pan en voeg zoveel warm water toe dat het vlees onder staat.
Bestrijk het brood met de mosterd en doe het met de laurierblaadjes in de pan bij het vlees.
Dek de pan af en laat het vlees ± 2 uur zachtjes koken.
Voeg de wortel,de kool en de aardappelen toe en laat het gerecht in nog eens 30-60 minuten gaar worden.
Schep het af en toe om.
Breng het op smaak met zout, peper en mosterd.
Roer de maïzena met 3 eetlepels water los en bind er het braadvocht mee.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatie
:
Vervang de witte kool door een in blokjes gesneden koolraap.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
/
Stoofpot
Land van herkomst
België