Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Witloof naar Vlaamse trant
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
8
struikjes
witlof
á 50-60 gr
▢
zout
▢
versgemalen peper
▢
muskaatnoot
▢
1
eetlepel
citroensap
▢
3
eieren
hardgekookte
▢
2
eetlepels
peterselie
gehakte
Instructies
Reinig het witloof, verfris het onder koud stromend water en laat het uitlekken.
Strijk een kookpot in met een noot boter en schik er het witloof in.
Kruid met zout, versgemalen peper en een snufje muskaatnoot.
Besprenkel met het citroensap, bevochtig met water tot op halve hoogte van het witloof en laat opkoken.
Plaats het deksel op de kookpot en gaar het witloof op een klein vuurtje.
Haal het witloof uit de kookpot en houd het warm, terwijl het kookvocht wat uitlekt.
Plet de hardgekookte eieren.
Smelt 250 gr boter en giet alleen het olieachtige gedeelte zachtjes over in een steelpannetje.
Voeg de geplette eitjes bij de geklaarde boter.
Aromatiseer met een beetje muskaatnoot en kruid met versgemalen peper.
Meng de gehakte peterselie onder de botersaus.
Controleer de kruiding en kruid eventueel bij met peper, zout of muskaatnoot.
Schik het witloof op een serveerschotel of bord.
Lepel de saus over de struikjes witloof, maar zorg dat ze goed zichtbaar blijven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Schenk hierbij een frisse Pinot Blanc, Elzasser.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
Land van herkomst
België