Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegratineerde aardappels met kwark
Porties:
4
Bereidingstijd:
1
uur
uur
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenschaal, 25 x 15 cm
Ingrediënten
▢
100
g
ontbijtspek
▢
1
ui
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
eetlepel
olie
▢
750
g
bloemige aardappels
▢
zout en versgemalen peper
▢
½
theelepel
nootmuskaat
▢
1
eetlepel
boter of margarine
▢
1
eierdooier
▢
200
g
volle kwark
▢
1
bekertje
slagroom
125 ml
Instructies
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
Spek in reepjes snijden.
Ui pellen, halveren en in dunne halve ringen snijden.
Knoflook pellen en fijnhakken.
In koekenpan olie verhitten.
Spek en ui 4 minuten zachtjes bakken, af en toe omscheppen.
Aardappels schillen, wassen en in dunne plakjes snijden.
In kom aardappels mengen met spek, ui en knoflook.
Zout, peper en nootmuskaat erdoor scheppen.
Ovenschaal invetten met helft van boter.
Aardappelmengsel in ovenschaal scheppen en gladstrijken.
Eierdooier loskloppen met kwark, slagroom, zout en peper.
Over aardappels schenken.
Rest van boter in vlokjes erover verdelen.
Aardappelschotel 1 uur in oven licht goudbruin en gaar bakken.
Voedingswaarden
Calories:
475
kcal
|
koolhydraten:
32
g
|
Protein:
14
g
|
Vet:
32
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Varkensvlees
/
Zuivel
Land van herkomst
Frankrijk