Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Linzensalade
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
g
rode linzen
▢
2
uien
▢
1
kruidnagel
▢
1
stuk
winterwortel
6 cm
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
laurierblad
▢
15
g
verse peterselie
▢
1
takje
tijm
▢
peper
▢
zout
▢
150
g
baconreepjes
▢
1
theelepel
Dijonmosterd
▢
4
eetlepels
wijnazijn
▢
125
ml
olie
▢
25
g
verse bieslook
Instructies
In vergiet linzen wassen.
In ruime pan linzen bedekken met water en aan de kook brengen.
Intussen uien pellen en in 1 ui kruidnagel steken.
Wortel schillen en in kleine blokjes snijden.
Knoflook pellen.
Laurierblad, 2 takjes peterselie en tijm met draadje omwikkelen.
Aan linzen in pan toevoegen: ui met kruidnagel, winterwortel, 1 teentje knoflook, kruidenboeketje en zout en peper.
Vuur laag draaien en linzen 15 minuten koken.
Intussen in koekenpan baconreepjes zachtjes uitbakken.
Rest van ui en knoflook fijnhakken.
In kom mengen met mosterd en azijn.
Al roerend olie toevoegen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Linzen afgieten en kort laten uitdampen.
Ui, knoflook en kruidenboeketje eruit nemen.
Bieslook klein knippen en rest van peterselie fijnhakken.
Uitgedampte linzen mengen met dressing, uitgebakken baconreepjes en peterselie.
Bestrooien met bieslook.
Lauwwarm serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze linzensalade is ook geschikt om als bijgerecht te serveren
Voedingswaarden
Calories:
705
kcal
|
koolhydraten:
46
g
|
Protein:
28
g
|
Vet:
46
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Frankrijk