Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mosterdsoep uit Allerhande
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
middelgrote
prei
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
sjalotje
▢
30
g
boter
▢
30
g
bloem
▢
1 ½
tablet kippenbouillon
▢
1
dl
droge witte wijn
▢
1
dl
slagroom
▢
2
eetlepels
Dijonmosterd
▢
versgemalen peper
▢
suiker
▢
2
takjes
peterselie
Instructies
Prei schoonmaken en wassen; alleen lichtgroen en wit deel worden gebruikt.
Prei fijnsnipperen.
Knoflook en sjalot pellen en fijnsnipperen.
In pan boter smelten.
Prei, sjalot en knoflook op laag vuur 5 minuten fruiten zonder te laten kleuren; regelmatig omscheppen.
Bloem erdoor roeren en op laag vuur 1 minuut meebakken; niet donker laten kleuren.
Scheutje voor scheutje 3 dl water toevoegen; blijven roeren tot gladde, lichtgebonden saus ontstaat.
Bouillontabletten, wijn en 4 dl water toevoegen.
Soep aan de kook brengen en 5 minuten zachtjes doorkoken.
Slagroom erdoor roeren.
Mosterd losroeren met enkele eetlepels hete soep.
Mosterd al roerend bij soep schenken.
Soep niet meer laten koken.
Op smaak brengen met zout, peper en eventueel wat suiker.
Peterselie boven soep fijn knippen.
Direct serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Frankrijk