Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geglazuurde Amandel-Chocolade Tulband
Porties:
8
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Tulbandvorm (inhoud 1 1/4 liter), ingevet
Ingrediënten
▢
350
gram
bloem
▢
4
theelepels
bakpoeder
▢
Snufje
zout
▢
60
gram
zachte boter
▢
125
gram
suiker
▢
2
eieren
losgeklopt
▢
100
gram
gemalen amandelen
▢
2 ½
dl
melk
▢
150
gram
chocolade
▢
½
dl
slagroom
▢
75
gram
hele amandelen
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Zeef bloem, bakpoeder en zout samen.
Klop boter en suiker tot een luchtig mengsel.
Voeg de eieren één voor één toe, goed kloppend.
Spatel geleidelijk het bloemmengsel, gemalen amandelen en melk door het botermengsel tot alles goed is vermengd.
Schep het beslag in de ingevette tulbandvorm.
Bak in het midden van de oven gedurende 45-55 minuten, of tot een metalen pen er schoon uitkomt als je erin prikt.
Laat de tulband 5 minuten rusten en stort hem vervolgens op een rooster om af te koelen.
Smelt chocolade en slagroom au bain-marie, laat het iets afkoelen.
Laat het glazuur op een onregelmatige manier over de tulband druipen en bestrooi met hele amandelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept
stuur
hem mij dan toe.
Voedingswaarden
koolhydraten:
500
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
0.5
mg
|
Sugar:
25
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
/
Chocolade
Land van herkomst
Nederland
Feestdagen etc
Kerst