Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ovenschotel van groenten
Porties:
4
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aardewerken ovenschaal
inhoud 2 liter
Ingrediënten
▢
9
bosuitjes
▢
2
courgettes
▢
4
vleestomaten
▢
4
eetlepels
olijfolie
▢
2
teentjes
knoflook
▢
zout
▢
2
takjes
tijm
▢
3
blaadjes
verse salie
▢
versgemalen peper
Instructies
Voorbereiden
Bosuitjes schoonmaken en in stukjes van 4 cm snijden.
Courgettes schoonmaken, wassen en in schuine plakken van ½ cm snijden.
Tomaten wassen en in plakken van ½ cm snijden.
Bereiden
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Ovenschaal licht invetten met olie.
In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten.
Bosui op laag vuur 5 minuten bakken; niet laten kleuren.
Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Nog 1 minuut zachtjes meebakken.
Bestrooien met zout en peper.
Tijmblaadjes van takjes nemen.
Salie fijn knippen.
Uitjes op bodem van schaal verdelen.
Plakken courgette en tomaat dakpansgewijs in lagen over uitjes verdelen.
Ca. ⅔ deel van tijm en salie tussen lagen strooien.
Rest van kruiden over groenten strooien.
Bestrooien met zout.
Ca.
1½ eetlepel olie erover druppelen.
Groenteschotel in 50 minuten gaar en lichtbruin bakken.
Uit oven bestrooien met peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker bij (geroosterd) lamsvlees en aardappelpuree met knoflook.
Voedingswaarden
Calories:
150
kcal
|
koolhydraten:
11
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Ovenschotel
Land van herkomst
Frankrijk
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch