Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Dagin Sapi Moeda dan Peteh Tjina
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
kalfs koteletten
▢
10
gram
sereh
▢
5
gram
knoflook
▢
½
theelepels
koenjit
▢
zout
naar smaak
▢
3
eetlepels
arachideolie
▢
160
gram
zoete aardappel
▢
2
eetlepels
palmsuiker
▢
zout
naar smaak
▢
80
gram
petehbonen
▢
5
gram
sjalot
▢
2½
dl
zoete chilisaus
▢
20
gram
petehbonen
Instructies
Leg de koteletten op een bord en wrijf ze in met de sereh en koenjit, en laat dit 2 uur intrekken (liever een dag)
Bestrooi het vlees vlak voor het bakken met zout.
Verwarm de oven voor op 200 graden
Verhit de olie in een kleine braadpan of oven schotel en schroei de koteletten snel aan beide kanten 1 minuut.
Zet de pan in de voorverwarmde oven en laat het vlees 15 tot 18 minuten braden.
Bedruip het vlees geregeld om uitdroging tegen te gaan.
Neem de koteletten uit de pan.
Voor de saus/gerecht:
Verhit 1 eetlepel olie in een pan met dikke bodem en roerbak de zoete aardappel
en de goela djawa 3 tot 4 minuten op matig vuur tot de suiker helemaal is opgelost en de aardappel hiermee is bedekt.
Bestrooi met een snufje zout en neem de pan van het vuur.
Verhit in een andere pan de rest van de olie en roerbak de petehbonen en sjalotten 2 minuten.
Neem daarna de pan van het vuur.
Giet op ieder bord enkele lepels warme saus
Leg de koteletten op de saus.
Garneer met de gebakken zoete aardappel en de petehbonen.
Strooi ten slotte de pethepitten in de saus.
Garneren en serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kalfsvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Indonesië