Smelt de chocolade met de boter au bain-marie, al roerend, tot een glad mengsel.
Klop in een kom de eieren, een snufje zout, basterdsuiker en vanillesuiker luchtig.
Roer het chocolademengsel door het ei-suikermengsel.
Voeg het zelfrijzend bakmeel, kaneel en gehakte walnoten toe en roer alles goed door elkaar.
Schep het beslag in de ingevette en met paneermeel bestrooide vorm en strijk de bovenkant glad.
Bak de browniekrans in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 45-55 minuten, of tot een metalen pen er schoon uitkomt (dan is de brownie gaar).
Laat de browniekrans minstens 4 uur afkoelen.
Stort de krans en keer deze meteen weer om.
Leg een rooster met ruitpatroon op de krans en bestrooi de krans royaal met poedersuiker.
Serveer de heerlijke kaneel-chocolade browniekrans als feestelijk gebak bij de koffie of thee.
Geniet ervan!
Notities / Tips / Wijnadvies
Een stevige rode wijn, zoals een Merlot, kan goed samengaan met de rijke chocoladesmaak van dit gebak.