Groenten snijden en koken met of zonder zout, eerst de harde groenten en zo vervolgens de andere in het zelfde water, uitlekken, daarna gesorteerd op een platte schaal, daaroverheen hard gekookt ei, schijfjes tomaat en blokjes tahoe, daaroverheen weer kroepoek en emping.
Uien, knoflook, lombok, kentjoer, laos, djahe fijnmaken en mengen met pindakaas, zout en suiker toevoegen en verdunnen met heet water.
Dan de tamarinde en eventueel wat santenblok en als laatste een schijfje citroen erbij doen.
Voor het gemak kan men ook boemboe petjel kant en klaar sausje mengen met heet water eventueel met toevoeging van wat ingredienten naar eigen smaak.
Voor kankoeng, katjang padjang kan men ook nemen andijvie, sperciebonen en spitskool.
Komkommmer in schijfjes snijden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Het is lekkerder om de saus pas er over heen te doen bij het opdienen.