Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tumis Tauge Tahu
Tauge met sjalot en tahoe
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
blokken
tahoe
▢
5
sjalot
▢
3
teentjes
knoflook
▢
1
rode lombok
▢
2
takjes
selderij
▢
100
gram
tauge
▢
2
eetlepels
olie
▢
1
tablet
kippenbouillon
▢
1
eetlepels
ketjap asin
Instructies
Snijd de tahoe in kleine blokjes.
Pel de sjalotjes en de knoflook en snipper ze fijn.
Verwijder de steeltjes, de zaadjes en de zaadlijsten van de lombok.
Snijd de lombok ragfijn.
Hak de selderij fijn.
Was de tauge en verwijder de groene vliesjes.
Was de prei en snijd deze fijn.
Verhit de olie in de wajan en bak de tahoeblokjes goudbruin, neem ze uit de pan en laat ze uitlekken.
Giet de olie op ongeveer twee eetlepels na uit de wajan.
Fruit de sjalot en de knoflook in de wajan.
Voeg het bouillontablet en een scheutje water toe.
Doe de gesneden lombok,de prei, de tauge en de gebakken blokjes tahu erbij en
roerbak dit alles ongeveer 3 minuten.
Voeg de ketjap asin en de selderij toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
Land van herkomst
Indonesië