Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Wortelen stamppot met kip filet
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
dubbele kipfilet
▢
2
wortel
▢
2
uien
▢
1
prei
▢
300
gram
aardappel
▢
zout
naar smaak
▢
peper
naar smaak
▢
1
theelepels
laos
▢
1
theelepels
ketoembar
▢
1
theelepels
djahe
▢
1
teentjes
knoflook
▢
1
eetlepels
soja saus
▢
2
eetlepels
zonnebloem olie
Instructies
De wortelen, uien en prei in stukjes snijden en bovenop de geschilde aardappelen
leggen in een pan met water zodat alles net onder water staat.
Dit 25 tot 30 min. laten koken.
Intussen de kip in stukjes snijden en kruiden met zout, peper, laos, ketoembar en djahe naar smaak.
Uitjes fruiten en samen met de knoflook in de zonnebloemolie bakken.
Nu de kip erbij, even aanbakken en dan een scheutje sojasaus erbij en 10 min.
Laten sudderen in de pan.
De aardappels en groenten door elkaar stampen, nog iets peper toevoegen en daarna de kip erbij doen, meng het geheel goed door elkaar.
Dit gerecht kan ook met raapstelen.
Alleen dan moet u de raapstelen na 5 a 10 min. pas op de aardappelen leggen,
omdat deze sneller gaar zijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Kip
/
Stamppot
Land van herkomst
Indonesië