Ga terug
Email Link
Afdrukken
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Courgette Involtini met Ricotta en Tomatensaus
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
Alpro® Soya Burgers
▢
2
grote
groene courgettes
▢
250
g
ricotta
▢
75
g
geroosterde pijnboompitten
▢
75
g
rozijnen
▢
125
g
rucola
▢
6
grote
rijpe tomaten
▢
2
takjes
tijm
▢
2
teentjes
knoflook
▢
Olijfolie
voor bakken en dressing
▢
Citroenrasp
▢
Zout en peper naar smaak
▢
Alpro® Soya Bak & Braad
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Halveer de tomaten en plaats ze op een bakplaat.
Voeg de teentjes knoflook toe bovenop de tomaten en leg de takjes tijm eroverheen.
Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
Rooster gedurende 20 minuten in de oven.
Snijd de courgette in lengteplakken van ongeveer ½ cm dik.
Bestrijk de plakken lichtjes met olijfolie en grill ze 2 minuten aan elke kant in een grillpan.
Breng op smaak met zout en peper na het bakken.
Hak de rucola fijn.
Meng de ricotta, rozijnen, geroosterde pijnboompitten, een eetlepel olijfolie, citroenrasp en gehakte knoflook.
Breng op smaak met zout en peper.
Voeg de gesneden rucola toe en meng goed.
Leg een royale lepel van het ricotta-mengsel op een plakje gegrilde courgette en rol deze op tot een involtini.
Haal de geroosterde tomaten uit de oven en pureer ze met een staafmixer tot een smakelijke saus.
Bak de Alpro® Soya Burgers in Alpro® Soya Bak & Braad gedurende 4 minuten aan elke kant, tot ze goudbruin zijn.
Serveer door een lepel tomatensaus op het bord te doen, leg de involtini erbovenop en voeg de halve burgers toe tussen de involtini.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
25
g
|
Sugar:
15
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Vleesvervangers
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch