Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Catalaanse Vissoep
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1.5
kg
mosselen
▢
500
gram
inktvis
▢
500
gram
visfilet
▢
125
gram
grote garnalen
▢
2
uien
fijngehakt
▢
2
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
100
gram
rookvlees
in blokjes gesneden
▢
500
gram
tomaten
in blokjes gesneden
▢
2
paprika's
in blokjes gesneden
▢
40
gram
roomboter
▢
50
gram
gemalen amandelen
▢
1
laurierblad
▢
1
mespunt
saffraanpoeder
▢
¼
liter
droge witte wijn
▢
¼
liter
water
▢
1
blik
artisjokken
▢
Zout naar smaak
▢
Versgemalen peper naar smaak
▢
Citroensap
Instructies
Spoel de inktvis grondig af onder stromend koud water, verwijder de ingewanden en de inktzak.
Snijd de mantel in ringen en de tentakels in kleine stukjes.
Was de visfilets, dep ze droog en snijd ze in blokjes.
Besprenkel met citroensap.
Verhit de roomboter in een grote pan en fruit hierin de uien, knoflook en rookvlees.
Voeg de gemalen amandelen, paprika's, tomaten, laurierblad, saffraan, witte wijn, water en mosselen toe.
Breng aan de kook.
Kruid de inktvis, visfilet, garnalen en artisjokharten met zout en peper, voeg ze toe aan de pan en laat alles 20 minuten sudderen tot alles gaar is.
Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
Serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een frisse Spaanse witte wijn zoals Albariño past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
550
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
45
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
3
mg
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Spanje
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij