Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gemarineerde kalkoenspiesjes met nectarinecompote
Allerhande 2002
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
satéstokjes
Ingrediënten
▢
4
eetlepels
Zaanse mosterd
▢
2
theelepels
honing
▢
4
eetlepels
sinaasappelsap
▢
6
eetlepels
olijfolie
▢
500
g
kalkoenfilet à la minute
8 lapjes
▢
4
nectarines
▢
1
sjalot
▢
½
zakje
verse munt
à 15 g
▢
versgemalen peper
▢
zout
Instructies
In kom mosterd, honing, sinaasappelsap en 4 eetlepels olie tot marinade kloppen.
Kalkoenfilets in lengte halveren, in kom doen.
Helft van marinade door kalkoenfilet scheppen.
In koelkast ca. 20 minuten laten marineren.
Intussen nectarines schillen en vruchtvlees in blokjes snijden.
Sjalot pellen en fijnsnipperen.
In koekenpan rest van olie verhitten en sjalot ca. 1 minuut fruiten.
Nectarineblokjes en rest van marinade toevoegen,1minuut al omscheppend meebakken.
Compote op smaak brengen met zout en peper.
Blaadjes van munt erboven fijn knippen.
Compote omscheppen en overdoen in schaal.
Satéstokjes in bak met koud water weken.
Kalkoenfilet uit marinade nemen, laten uitlekken.
Vlees aan stokjes rijgen en bestrooien met peper.
Kalkoenspiesjes op barbecue of grillpan in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar roosteren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met lauwwarme nectarinecompote en witte rijst.
Voedingswaarden
Calories:
290
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
29
g
|
Vet:
14
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Barbecue
/
Gevogelte
/
Hoofdgerechten
/
Kalkoen