Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Amerikaanse Mosselsoep met Maïs en Dille
Porties:
4
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
mixer
Ingrediënten
▢
2
kg
verse mosselen
▢
2
el
arachideolie
▢
75
gram
doorregen spek
in blokjes gesneden
▢
2
uien
fijngehakt
▢
500
gram
aardappels
geschild en in blokjes gesneden
▢
1
portie soepgroente
bijv. prei, selderij, wortelen, in stukjes gesneden
▢
1
liter
water
▢
1
blikje
maïs
▢
1
laurierblad
▢
Peper naar smaak
▢
125
gram
slagroom
▢
1
kopje
melk
▢
1
glas
droge witte wijn
▢
1
bosje
dille
fijngehakt
Instructies
Verhit de arachideolie in een grote pan en bak het spek tot het knapperig is.
Voeg de gehakte uien, aardappels en soepgroenten toe aan de pan en stoof ze ongeveer 10 minuten mee.
Voeg het laurierblad, water, zout en peper toe.
Dek af en laat 20 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer of stamp het fijn.
Voeg de maïs en gewassen mosselen toe aan de soep en kook nog eens 15 minuten tot de mosselen open zijn.
Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan, spoel ze kort af met koud water en haal ze uit de schelpen.
Doe ze terug in de soep.
Meng de bloem, room en melk tot een papje.
Bind de soep hiermee en laat het kort koken.
Breng de soep op smaak met zout, peper en witte wijn.
Roer de fijngehakte dille door de soep en serveer warm.
Eet smakelijk!
Notities / Tips / Wijnadvies
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay zou goed samengaan met de romige textuur en zeevruchten van deze soep.
Voedingswaarden
Calories:
400
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
2
mg
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Vis
/
Voorgerechten
/
Zeevruchten
Land van herkomst
America