Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Friese Mosselsoep met Saffraan en Room
Porties:
4
Bereidingstijd:
44
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1.5
kg
verse mosselen
▢
300
gr
bloemige aardappels
▢
½
liter
water
▢
75
gram
knolselderij
in blokjes gesneden
▢
125
gram
wortelen
in schijfjes gesneden
▢
4
sjalotten
in ringen gesneden
▢
20
gram
roomboter
▢
½
liter
droge witte wijn
▢
2
eidooiers
▢
⅛
liter
room
▢
Zout en versgemalen peper naar smaak
▢
Gemalen saffraan naar smaak
▢
Nootmuskaat naar smaak
Instructies
Schil de aardappels, snijd ze in blokjes en kook ze gaar.
Pureer ze vervolgens met het kooknat en bind met de eidooiers.
Fruit de knolselderij, wortelen en sjalotten in de roomboter tot ze glazig zijn.
Doe de mosselen in een pan, voeg de witte wijn toe en laat het geheel 10 tot 15 minuten koken tot de mosselen open zijn.
Neem de mosselen uit de schelpen en meng ze met het kookvocht onder de aardappelpuree.
Breng de soep op smaak met zout, peper, saffraan en nootmuskaat.
Klop de room half stijf en roer deze door de soep.
Garneer de mosselsoep met het groen van de sjalotten en serveer warm.
Smakelijk eten!
Notities / Tips / Wijnadvies
Een droge witte wijn, zoals een Friese Müller-Thurgau, past goed bij deze Friese mosselsoep.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
15
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Vis
/
Voorgerechten
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Friesland / Nederland