Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Catalaanse Mosselsoep met Kaas en Cognac
Porties:
4
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
verse mosselen
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
1
ui
gehakt
▢
4
tomaten
gehakt
▢
1
liter
vleesbouillon
▢
4
geroosterde sneetjes stokbrood
glutenvrij indien nodig
▢
2
cl
cognac
▢
2
teentjes
knoflook
▢
Zout en peper naar smaak
▢
Kaneel naar smaak
▢
1
bosje
peterselie
gehakt
▢
150
gram
geraspte kaas
Instructies
Kook de mosselen in een grote pan met een bodempje water tot alle schelpen openstaan.
Haal de mosselen met een schuimspaan uit de pan en bewaar het kooknat.
Verhit de olijfolie in een grote pan en stoof hierin de gehakte ui en tomaten.
Voeg het kooknat toe aan de pan en vul aan met voldoende vleesbouillon voor 4 porties soep.
Breng het geheel aan de kook.
Voeg de cognac en geroosterde sneetjes stokbrood toe aan de pan en roer alles door elkaar.
Stamp de knoflook met wat zout, peper, kaneel en gehakte peterselie in een vijzel.
Voeg een beetje kooknat van de soep toe en meng alles goed door.
Giet het mengsel terug in de pan en voeg de mosselen toe (uit de schelpen gehaald).
Roer alles door elkaar en laat kort koken.
Voeg de geraspte kaas toe aan de soep en roer tot de kaas gesmolten is.
Serveer warm en geniet van deze Catalaanse delicatesse.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte, fruitige rode wijn, zoals een Tempranillo, past goed bij deze Catalaanse mosselsoep.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
15
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Vis
/
Voorgerechten
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Spanje