Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pittige Mosselcocktail met Frisse Saus
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1.5
kg
verse mosselen
▢
8
blaadjes
sla
▢
4
eetlepels
paprika uit pot
▢
200
gram
erwten uit de diepvries
▢
3
eetlepels
tomatenketchup
▢
4
theelepels
zure room
▢
Citroensap
▢
Zout
▢
Vloeibare zoetstof
▢
Tabasco
▢
1
bosje
peterselie
Instructies
Kook de mosselen in licht gezouten water tot de schelpen openstaan.
Laat ze volledig afkoelen en neem ze vervolgens uit de schelpen.
Was de sla blaadjes, dep ze droog en verdeel ze over 4 cocktailglazen of schalen.
Leg afwisselend een laagje mosselen, paprika en erwten op de sla blaadjes in de glazen of schalen.
Hak de peterselie fijn en meng deze met de tomatenketchup, zure room, citroensap, zout, vloeibare zoetstof en tabasco in een kom.
Breng de saus op smaak en schenk deze over de mosselcocktails.
Serveer de pittige mosselcocktails direct en geniet van de heerlijke combinatie van smaken!
Notities / Tips / Wijnadvies
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
200
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
5
g
|
Zout:
2
mg
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Voorgerechten
/
Zeevruchten
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij