Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pasta met Romige Mosselsaus
Porties:
4
Bereidingstijd:
28
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gram
gekookte mosselen
▢
400
gram
spaghetti
▢
2
el
olie
▢
Zout
▢
4
grote
eieren
▢
Snufje
nootmuskaat
▢
Peper
▢
1
ui
fijngehakt
▢
1
teentje
knoflook
fijngehakt
▢
3
el
gehakte peterselie
▢
1
theelepel
gedroogde oregano
▢
⅛
liter
droge witte wijn
▢
1
el
tomatenpuree
▢
Rundvleesjuspoeder
Instructies
Breng een grote pan met gezouten water aan de kook.
Voeg 1 el olie toe en kook de spaghetti in 12 tot 15 minuten gaar.
Giet af in een vergiet, laat goed uitlekken en doe terug in de pan.
Kluts de eieren en breng op smaak met zout, nootmuskaat en peper.
Giet de geklutste eieren over de spaghetti en laat het mengsel stollen.
Voor de mosselsaus, verhit de olie in een pan.
Voeg de ui, knoflook, peterselie en oregano toe en laat ongeveer 3 minuten zachtjes stoven.
Meng het rundvleesjuspoeder met water volgens de instructies op de verpakking tot een glad mengsel.
Voeg de gekookte mosselen, witte wijn, tomatenpuree en het rundvleesjus toe aan de gestoofde groenten.
Roer alles goed door en laat de saus nog ongeveer 5 minuten trekken.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de romige mosselsaus over de spaghetti en geniet ervan!
Notities / Tips / Wijnadvies
Een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Vermentino past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
500
kcal
|
koolhydraten:
60
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
2
mg
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Pasta
/
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Italië