Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kropsla met eierdressing
Allerhande 2002
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Zeef
Ingrediënten
▢
3
eieren
▢
1
kropsla
▢
2
takjes
peterselie
▢
1
dl
olijfolie
extra vierge
▢
2
eetlepels
dragonazijn
▢
zout
▢
peper
versgemalen
Instructies
Eieren in ca. 10 minuten hard koken.
Sla wassen en (in slacentrifuge) droogmaken.
Bladeren in stukjes scheuren.
Peterselie fijn knippen.
Eieren laten schrikken, pellen,
halveren en dooiers eruit nemen.
Boven slaschaal eierdooiers door zeef wrijven.
Al kloppend scheutje voor scheutje olie en azijn toevoegen, blijven kloppen tot mooi gebonden dressing.
Peterselie erdoor roeren.
Op smaak brengen met zout en peper.
Eiwitten heel fijn hakken.
Sla luchtig door dressing scheppen.
Eiwit erover strooien.
Voedingswaarden
Calories:
285
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
29
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Ei
/
Salade
Land van herkomst
Nederland