Ga terug
Email Link
Afdrukken
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lamsrack met tuinerwtjespuree
Allerhande 2002
Porties:
6
personen
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadslede
Koekenpan
Oven
pureestamper
Ingrediënten
▢
500
g
aardappels
kruimig
▢
zout
▢
½
pak
tuinerwten
(à 450 g diepvries
▢
4
eetlepels
olijfolie
▢
1
schaaltje
lamsracks
met 6 karbonaadjes
▢
peper
versgemalen
▢
1
teentje
knoflook
▢
3
takjes
munt
Instructies
Oven voorverwarmen op 200 ºC.
Aardappels schillen, halveren, wassen en in pan met water en zout 10minuten koken.
Tuinerwtjes aan aardappels toevoegen en ca. 5 minuten meekoken, tot aardappels en erwtjes gaar zijn.
Intussen in koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en lamsracks rondom bruinbakken.
Vlees in braadslede of ovenschaal leggen en bestrooien met zout en peper. Lamsracks in oven ca. 8 minuten van binnen rosé bakken.
Halverwege baktijd omdraaien.
Vlees uit oven nemen, in folie verpakken en ca. 5 minuten laten rusten.
Aardappels en tuinerwtjes afgieten, rest van olie toevoegen en geheel met pureestamper grof pureren.
Knoflook pellen en boven erwtjespuree uitpersen.
Munt in reepjes snijden, door puree mengen en geheel op smaak brengen met zout en peper.
Lamsracks langs botjes in 6 'karbonaadjes' snijden.
Met twee lepels of ijsbolletjestang 6 mooie bolletjes van puree maken.
In midden van zes borden bolletje puree leggen, stukje lamsvlees ertegenaan leggen en als garnering wat peper over bord strooien.
Voedingswaarden
Calories:
265
kcal
|
koolhydraten:
19
g
|
Protein:
17
g
|
Vet:
14
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Lamsvlees
Land van herkomst
Nederland