Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegratineerde ajuinensoep
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
10
fijne sneden brood
▢
14
dikke
ajuinen
▢
150
g
boter
▢
1
soeplepel
bloem
▢
200
g
gruyere
geraspte
▢
1
groot glas
witte wijn
▢
1
liter
water
▢
zout
▢
peper
Instructies
Laat de sneden brood lichtjes in de oven roosteren of laat ze in een braadpan bruinen.
Snij de ajuinen in fijne schijfjes.
Laat de boter in een kookpan smelten en laat er de ajuinen in geel worden.
Roer met een houten lepel.
Als ze geel gebakken zijn, bestrooi ze dan met de bloem, meng goed en laat nog 1 min. bruinen.
Als het mengsel donker wordt, giet er dan de witte wijn over en laat enkele minuten koken.
Giet er de liter water over, voeg zout en peper bij.
Meng degelijk het geheel, breng aan het koken en laat nog ongeveer 20 min. doorkoken.
Neem een vuurvaste kookketel of soepkom.
Bedek de bodem met een laag brood, een laag geraspte gruyére, dan opnieuw een laag brood, opnieuw een laag gruyére, enz...
Giet er de bouillon en de groenten over.
Bedek met de rest van de geraspte gruyère en plaats ongeveer 10 min. in een warme oven (6 tot 7).
Notities / Tips / Wijnadvies
Invriezen
Deze bereiding is uiterst geschikt voor de diepvries.
Tijd van bewaring: 4 tot 5 maanden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Soep
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch