Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegratineerde rivierkreeft
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
30
rivierkreeften
▢
3
dl
room
▢
1
dl
cognac
▢
100
gruyère
geraspte
▢
50
g
boter
▢
1
takje
tijm
▢
1
laurierblad
▢
peper
▢
zout
Instructies
De kreeften lubben.
Dit is haal het zwarte darmpje er uit (het smaakt bitter).
Met een korte ruk aan de staartvin komt dit deel los.
Laat ze koken in met de tijm, het laurierblad, peper en zout. Gedurende 5 minuten (minder, als de kreeften klein zijn).
Ze afgieten en laten afkoelen.
Haal ze uit hun schelpen en laat schaal en poten gedurende 10 minuten sudderen in de gezouten room, met wet peper.
de boter smellen in een kookpan en stoof darin, op heet vuur, enkele minuten, de staarten en de scharen.
Voeg er de cognac bij, flambeer en roer intussen om.
Filter dit mengsel op z'n chinees en doe er de saus der kreeften bij.
Enkele minuten laten afkoken en overgieten in afzonderlijke kommetjes.
Bestrooien met geraspte kaas en gratineren in een zeer warme oven.
Opdienen zodra de kaas Licht gebruind is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bijpassende wijn
witte bourgogne of bordeaux.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Zeevruchten