Ga terug
Email Link
Afdrukken
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Linzencassoulet met kip
Allerhande 2002
Porties:
4
Bereidingstijd:
55
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
4
kipbraadsticks
▢
200
g
linzen
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
dikke
plak bakbacon
vleeswaren
▢
2
runderbraadworsten
magere
▢
3
tomaten
▢
1
pot
kippenbouillon
340 ml
▢
1
dl
rode wijn
▢
3
takjes
tijm
▢
2
laurierblaadjes
▢
versgemalen peper
Instructies
In braadpan olie verhitten.
Kipbraadsticks op halfhoog vuur in ca. 5 minuten rondom bruinbakken.
Intussen in zeef linzen onder stromend water afspoelen en laten uitlekken.
Knoflook pellen en fijnhakken.
Bacon in repen snijden.
Worsten in stukken van 3 cm snijden.
Knoflook, bacon en worst aan kip toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes meebakken. Af en toe omscheppen.
Tomaten inkruisen, in kokend water onderdompelen en ontvellen.
Tomaten in vieren snijden, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Vlees met schuimspaan uit braadpan nemen en op bord leggen.
In bakvet tomaatblokjes ca. 3 minuten zachtjes bakken.
Kip uit pot bouillon fijnsnijden.
Wijn, bouillon, 3 dl water en linzen erdoor roeren.
Vlees met tijm en laurier erin leggen.
Peper naar smaak toevoegen.
Cassoulet afgedekt in ca. 30 minuten zachtjes gaar stoven.
Opdienen in diepe borden.
Serveren met donkerbruin stokbrood.
Voedingswaarden
Calories:
495
kcal
|
koolhydraten:
23
g
|
Protein:
57
g
|
Vet:
19
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kip
Land van herkomst
Frankrijk