Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mexicaanse kipfilet in pikante saus van Ch. Brehant
Allerhande 2002
Porties:
4
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
Wok
Ingrediënten
▢
2
rode pepers
▢
2
eetlepels
sesamzaadjes
▢
2
gedroogde
chilipepertjes
▢
4
tomaten
▢
1
banaan
▢
1
theelepel
piment
▢
1
theelepel
kaneel
▢
1
ui
▢
2
eetlepels
olie
▢
100
g
gerookte spekblokjes
▢
500
g
kipfilet
▢
1
courgette
▢
1
tablet
kippenbouillon
▢
zout
▢
peper
Instructies
Pepers halveren, zaadjes verwijderen.
Wok verhitten.
Sesamzaad snel roosteren, op bord laten afkoelen.
In schoongeveegde wok pepers en chilipepertjes ca. 4 minuten roosteren.
Afblussen met 1 dl water.
Pepermengsel overdoen in kom en ca. 10 minuten laten afkoelen.
Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water en ontvellen.
Tomaten in vieren snijden, zaadjes verwijderen en in stukjes snijden.
Banaan pellen, in plakjes snijden.
In keukenmachine pepermengsel met tomaat, banaan, piment, kaneel en sesam tot gladde saus pureren.
Ui pellen en snipperen.
In wok olie verhitten.
Spekblokjes en ui ca. 3 minuten zachtjes bakken.
Tomatensaus toevoegen en ca. 5 minuten laten sudderen.
Kipfilet in grove stukken snijden.
Courgette wassen en in plakken snijden.
Bouillontablet boven saus verkruimelen,2-3 dl water toevoegen en saus verwarmen.
Kip en courgette in saus leggen en in ca. 15 minuten zachtjes gaar stoven. Eventueel water toevoegen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Serveren met warme taco's of tortilla's.
Voedingswaarden
Calories:
395
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
23
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kip
Land van herkomst
Mexico