Ga terug
Email Link
Afdrukken
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Omelettaartjes
Allerhande 2002
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
artisjokharten
blik
▢
15
g
basilicum6 eieren
M
▢
½
bekertje
slagroom
à 125 ml
▢
zeezout
▢
versgemalen peper
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
100
g
zongedroogde tomatentapenade
bakje
▢
30
g
rucolasla
Instructies
Artisjokharten en basilicum heel fijn hakken.
In kom eieren loskloppen met slagroom, zout en peper.
Artisjok en basilicum erdoor roeren.
In kleine koekenpan (ca. 20 cm) 1/2 eetlepel olijfolie verhitten. 1/6 deel van eimengsel over pan laten uitvloeien.
Op matig hoog vuur omelet bakken tot bovenkant bijna droog is.
Op bord laten glijden en bestrijken met 1/5 deel van tapenade.
Op zelfde manier nog 5 omeletten bakken.
Elk omelet op andere omeletten leggen en bestrijken met tapenade.
Bovenste omelet niet bestrijken met tapenade, geheel iets aandrukken. Omelettaartje laten afkoelen tot lauwwarm en in 12 puntjes snijden.
Rucola over platte schaal verdelen.
Omelettaartje erop zetten.
Voedingswaarden
Calories:
125
kcal
|
koolhydraten:
2
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
12
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
/
Hartige taart
/
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Frankrijk
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch