Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Albondigal
Spaanse gehaktballetjes
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
450
g
kalfsgehakt
▢
1
ei
▢
3
teentjes
knoflook
▢
4
eetlepels
peterselie
▢
½
theelepel
nootmuskaat
▢
zout
▢
2
sneetjes
witbrood
▢
2
eetlepels
rode wijn
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
1
ui
▢
3
tomaten
▢
1
dl
kippenbouillon
1 van tablet
Instructies
Snijd de korstjes van het brood eraf.
Pel de ui en snijd hem fijn.
Ontvel de tomaten en snijd hem in blokjes.
Meng het gehakt met het ei, knoflook, 2 eetlepels peterselie, nootmuskaat en zout.
Week het brood in de rode wijn en kneed het door het gehaktmengsel.
Vorm van het mengsel 40 balletjes.
Verhit de olie en bak de balletjes hierin in 5 minuten rondom bruin.
Bak de ui 5 minuten mee.
Voeg de tomaat en de bouillon toe en laat de gehaktballetjes afgedekt op laag vuur 30 minuten
sudderen.
Neem de gehaktballetjes uit de pan en pureer de saus met een staafmixer.
Breng de saus op smaak met zout en schenk het over de gehaktballetjes.
Strooi er 2 eetlepels peterselie over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
Land van herkomst
Spanje