Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ossenhaas uit de wok
Allerhande 2002
Porties:
2
personen
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
Ingrediënten
▢
250
g
ossenhaas
▢
1
kleine
ui
▢
50
g
peultjes
▢
½
bakje
shii-takes
paddestoelen
▢
½
rode paprika
▢
1
struikje
Shanghai paksoi
▢
2
teentjes
knoflook
▢
4
eetlepels
olie
▢
3
eetlepels
oestersaus
▢
zwarte peper
versgemalen
Instructies
Ossenhaas in flinterdunne plakjes snijden.
Ui pellen en in lengte in smalle partjes snijden.
Peultjes schoonmaken.
Shii-takes schoonvegen en in plakjes snijden.
Paprika in lange, smalle repen snijden.
Paksoi wassen, droogslaan en in grove stukken snijden.
Knoflook pellen.
Wok goed verhitten, 2 eetlepels olie over panbodem laten uitvloeien.
Ossenhaas ca. 30 seconden al omscheppend rondom dichtschroeien.
Vlees op bord scheppen.
In wok rest van olie verhitten.
Groenten ca. 3 minuten roerbakken.
Knoflook boven wok uitpersen en ossenhaas door groenten scheppen.
Oestersaus in wok schenken en geheel nog ca. 1 minuut door en door verwarmen. Op smaak brengen met zwarte peper.
Serveren met witte rijst of nasi.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Roerbakken / Wokken
/
Rundvlees