Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pain de Madeleine met sardientjesboter
Allerhande 2002
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
15
ge
peterselie
verse
▢
2
eetlepels
kappertjes
▢
1
citroen
▢
1
rode ui
▢
75
g
zwarte olijven
zonder pit
▢
2
blikjes
sardines
in olie à 120 g
▢
50
g
zachte roomboter
▢
zou
▢
peper
versgemalen
▢
4
sneden
Pain Madeleine
maïsbrood extra dik
▢
½
zakje
veldsla
à 75 g
Instructies
Steeltjes van peterselie verwijderen.
Kappertjes en peterselie fijn hakken.
Citroen goed schoonboenen en schil fijn raspen.
Citroen halveren en uitpersen.
Ui pellen en in dunne ringen snijden.
Olijven in plakjes snijden.
Graatjes uit sardines verwijderen.
In kom sardines met vork door boter prakken.
Citroenrasp, kappertjes en peterselie erdoor mengen.
Citroensap, zout en peper naar smaak toevoegen.
Sneden brood dik bestrijken met sardientjesboter.
Veldsla, uiringen en olijven erover verdelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Broodjes
/
Brunch
/
Lunch
Land van herkomst
Frankrijk