Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rijstsalade met gerookte kip
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
eetlepels
cajun seasoning
McCormick,
▢
800
g
snelkookrijst
▢
3
bosuitjes
▢
2
groene paprika's
▢
300
g
kipfilet fumé
▢
100
g
chorizo
stukje,
▢
1
blik
mini-maïskolfjes
netto 425 g, Pavone,
▢
1
blik
kidney-bonen
netto 400 g, AH,
▢
1
cup
pecannoten
120 g, AH,
▢
2
pakjes
Hollandse garnalen
á 100 g, AH,
▢
3
limoenen
▢
2
citroenen
▢
3
eetlepels
olie
▢
zout
▢
peper
▢
3
takjes
peterselie
zakje á 30 g
Instructies
VOORBEREIDEN:
In pan 3 liter water met 2 eetlepels cajun seasoning aan de kook brengen.
Rijst toevoegen en afgedekt in 8 minuten gaar koken.
Rijst koud laten worden.
BEREIDEN:
Bosuitjes schoonmaken en in stukjes snijden.
Paprika's schoonmaken en in kleine stukjes snijden.
Kipfilet in reepjes snijden.
Chorizo in blokjes snijden.
Maïskolfjes afgieten en in stukjes snijden.
Kidney-bonen in zeef onder koud water afspoelen en laten uitlekken.
Pecannoten grof hakken.
In grote schaal (of wok) rijst, bosui, paprika, kip, chorizo, maïs, kidney-bonen, pecannoten en garnalen door elkaar scheppen.
2 Limoenen en 1 citroen uitpersen.
Olie, zout, peper en rest van cajun seasoning erdoor kloppen.
Peterselie erboven fijnknippen.
Dressing voorzichtig door rijst scheppen.
Limoen en -citroen wassen en in parten snijden.
Om en om op rijstsalade leggen
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kip
/
Rijst
/
Salade