Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Runderbouillon van Allerhande
Aller Hande 1-2007
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
uien
▢
2
kruidnagels
▢
1
stuk
schenkel
of 1 bakje soepvlees
▢
2
teentjes
knoflook
ongepeld
▢
2
winterpenen
500 g, in grove stukken
▢
1
dikke
prei
in stukken
▢
4
stengels
bleekselderij
in grove stukken
▢
2
blaadjes
laurier
▢
3
eetlepels
Japanse sojasaus
Instructies
Prik de uien aan een vork en houd ze in een gasvlam tot de buitenkant zwart ziet.
Laat even afkoelen.
Steek de kruidnagels in de uien.
Doe het soepvlees met de uien, knoflook, winterpeen, prei, bleekselderij, laurier en sojasaus in een soeppan.
Schenk er koud water (1½ l) bij tot alle ingrediënten onder water staan.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Breng het water onder voortdurend roeren aan de kook.
Stop met roeren zodra de bouuillon begint te koken.
Leg de deksel schuin op de pan, draai het vuur laag en laat de bouillon ongeveer 2 uur trekken terwijl hij zachtjes doorkookt.
Langer mag ook: hoe langer de bouillon trekt, hoe voller de smaak is.
Leg een schone theedoek in een vergiet en zet dat boven een grote pan.
Zeef de bouillondoor hem voorzichtig in het vergiet te schenken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bouillon
/
Rundvlees
/
Voorgerechten