Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rode vruchten op brandewijn
AH 12 maanden Lekker Eten
Porties:
8
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
inmaakpot (inhoud ca. 750 ml)
Ingrediënten
▢
1
citroen
schoongeboend
▢
1
zakje
gedroogd roodfruit
180 g
▢
150
g
kristalsuiker
▢
500
ml
brandewijn
slijter
Instructies
Snijd de gele schil dun van de citroen.
Was de inmaakpot goed om.
Stop de vruchten met de suiker en de citroenschil in de pot en schenk er de brandewijn op.
Sluit de pot en laat hem minstens 6 weken op een donkere plek staan.
Schud de pot regelmatig.
Serveer de rode vruchten in glaasjes met een klein lepeltje.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer ze bij desserts of maak de jus van eendenborst af met enkele lepels van deze vruchten.
Bewaren ca. 6 maanden,
na opening ca. 1 maand houdbaar
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cocktails
/
Koude Dranken
Land van herkomst
Nederland
Extra aanwijzing
Snel te maken