Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Speculoos
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
g
bloem
▢
115
g
donkere suiker
▢
40
g
lichtbruine suiker
▢
75
g
zachte boter
▢
50
ml
melk
▢
2
g
zout
▢
7
g
kaneel
▢
2
g
kruidnagelpoeder
fijngestampte kruidnagels
▢
notenmix
Instructies
Doe alle ingrediënten in een kom en meng kort.
Je verkrijgt een kruimeldeeg dat je zacht kunt kneden in een vorm waarvan je gemakkelijk plakjes kunt snijden.
Laat het deeg even rusten en opstijven in de koelkast.
Snijd het opgesteven speculaasdeeg vervolgens in plakjes, leg die op de bakplaat en doreer rijkelijk (eigeel met scheutje melk).
Hak een notenmix fijn en strooi de stukjes op de gedoreerde plakjes, duw aan.
Laat 15 minuten bakken op 170°C.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
Land van herkomst
België
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch