Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Vanillewafels van Sofie Dumont
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
wafelijzer
wafelvork, of satéstokje
Ingrediënten
Voor 15 à 20 wafels:
▢
300
g
bloem
▢
1
snuifje
bakpoeder
▢
250
ml
melk
▢
snuifje
zout
▢
40
g
suiker
▢
30
g
honing
▢
100
g
boter
▢
2
eieren
100 g
▢
1
vanillestok
▢
arachide-olie
Instructies
Splijt een vanillestokje en schraap het merg er uit.
Voeg bij de boter.
Roer de malse boter tot crème.
Voeg de suiker en de honing toe en roer goed.
Voeg één voor één de eieren toe en roer telkens tot de vloeistof wordt opgenomen.
Roer er straalsgewijs de helft van de melk bij.
Zeef de bloem met het bakpoeder en meng onder het beslag..
Voeg de rest van de melk toe en roer tot een glad deeg.
Laat het deeg een halfuurtje rusten.
Verhit het wafelijzer en smeer voor je begint te bakken éénmalig in met een likje arachide-olie.
Bak de wafels in 2 à 3 minuten goudbruin en laat afkoelen op een rooster.
TIP:
Werp het vanillestokje niet weg.
Daarvoor zijn ze veel te kostbaar.
Steek het in een pot met gewone suiker, na verloop van tijd heb je echte vanillesuiker.
Ik laat zo’n stokje drogen op het fornuis of de oven.
Daarna mix ik helemaal fijn en dan krijg je heerlijk vanillepoeder dat je in allerlei gebak kan gebruiken.
Een echte aanrader!
Ook dit kan je gebruiken in plaats van een vanillestok.
Soms meng ik nog gauw wat rozijnen onder het deeg
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met een glas koude melk.
--------------------------------------------------------------------------------------------------