Voeg 15 gram suiker, 20 gram zachte boter en 20 gram zout toe aan 700 gram bloem.
Los 50 gram gist op in 400 ml water waaraan een lepel gecondenseerde melk werd toegevoegd.
Meng de bloem en voeg al roerend het mengsel van gist, water en melk toe.
Bol het deeg op en snijd er drie stukken van 150 gr vanaf.
Bol het grote stuk mooi op en maak er een rond stuk van dat als lijf van de schildpad kan dienen.
Neem twee van de kleinere stukken, rol ze uit en trek ze open zodat je twee slierten krijgt met een smal middenstuk en aan elk van de uiteindes een bolletje.
Die twee slierten kunnen dienen als de pootjes.
Het derde kleinere stuk deeg snijd je in twee: een klein stukje dat je in puntvorm kneedt en gebruikt als staart, het grootste deel kneed je in druppelvorm en kan gebruikt worden als hoofd.
Plaats alles op de bakplaat, knip de pootjes nog in en trek ze open zodat ze de klauwen van een schildpad benaderen.
Laat alles rijzen onder een handdoek.
Als de schildpad gerezen is, moet je hem nog doreren en zijn schild een beetje insnijden met een scherp mes om het patroon van een echt schild te imiteren.
Bak de schildpad af in een voorverwarmde oven, min op 210°.
Laat afkoelen en beleg ondertussen de broodjes waarmee je de schildpad kan vullen.
Snijd nog een mondje met een broodmes en maak twee ogen van bolletjes marsepein en koffiebonen.
Snijd het deksel eraf, haal het binnenste eruit en vul met belegde broodjes.