In kom zelfrijzend bakmeel met melk, eieren, zout en vanillesuiker tot glad beslag kloppen.
Rozijnen en krenten erdoor mengen.
Schaal invetten en bestuiven met bloem.
Beslag in schaal scheppen (schaal niet verder dan voor 2/3 deel vullen) en afdekken met aluminiumfolie. Schaal in grote pan zetten.
Pan vullen met zoveel water dat schaal voor 2/3 deel onder staat.
Water tegen de kook aan brengen.
Poting afgedekt in ca. 2 á 21/2 uur tegen de kook aan laten garen. Ca. 1/2 uur voor einde baktijd deksel van pan nemen en in aluminiumfolie gaatjes prikken om vocht te laten ontsnappen.
Met satéprikker controleren of poting gaar is (als prikker droog eruit komt is poting gaar).
Bord op schaal leggen, samen keren en poting uit vorm laten glijden.
Serveren met gesmolten boter, suiker en kaneel, stroop of (gepureerde) verse vruchten.