Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spinazie à la crème
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1 ½
kg
verse spinazie
▢
1
ui
▢
zout
▢
1
eetlepel
boter
of margarine,
▢
150
g
Zacht & Luchtig
Monchou,
▢
peper
▢
nootmuskaat
Instructies
Spinazie goed wassen en slechte blaadjes eruit halen.
Spinazie met aanhangend water (dus spinazie niet uitslaan) in grote pan doen.
Ui pellen en snipperen.
Op halfhoog vuur spinazie afgedekt in ca. 5 minuten laten slinken.
Regelmatig omscheppen.
Bestrooien met zout, en spinazie afgedekt nog ca. 3 minuten zachtjes koken.
In vergiet laten uitlekken en met (houten) lepel meeste vocht eruit drukken.
In braadpan boter verhitten en ui in ca. 2 minuten zachtjes glazig fruiten.
Spinazie en 'Zacht & Luchtig' erdoor scheppen.
Al omscheppend 'Zacht & Luchtig' laten smelten.
Spinazie op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met gebakken ham en rösti.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten