Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tomatensalade met tonijn
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
sjalotjes
▢
2
blikjes
tonijn naturel
á netto ca. 185 g,
▢
1
grote
citroen
▢
7
eetlepels
olijfolie
▢
1
eetlepel
kappertjes
▢
1
theelepel
tijm
▢
1
teentje
knoflook
▢
zout
▢
versgemalen zwarte peper
▢
600
g
tomaten
▢
100
g
Deense feta kaasblokjes
▢
8
zwarte olijven zonder pit
Drossa,
▢
½
zakje
peterselie
verse
Instructies
Voorbereiden:
Sjalotjes pellen en in flinterdunne ringen snijden.
In zeef tonijn goed laten uitlekken.
Citroen uitpersen.
In kom citroensap, olie, kappertjes en tijm tot dressing roeren.
Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Tonijn in grove stukken verdelen.
Tonijn en sjalot door dressing scheppen.
Geheel afgedekt in koelkast ca. 1 uur laten intrekken (= marineren).
Intussen tomaten wassen en in stukjes snijden.
In zeef fetablokjes laten uitlekken.
Fetablokjes halveren.
Olijven in plakjes snijden.
In kopje peterselie fijnknippen.
Bereiden:
Tomaatstukjes over vier diepe borden verdelen.
Tonijn met sjalot uit dressing scheppen en over tomaatstukjes verdelen.
Achtergebleven dressing goed doorkloppen en over tonijn en tomaatstukjes sprenkelen. Fetablokjes erover verdelen.
Olijven en -peterselie erover strooien.
Serveren met ciabatta (Italiaans stokbrood)
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brunch
/
Lunch