Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tomatensoep met kip
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
staafmixer
of Keukenmachine
Ingrediënten
▢
1
kg
tomaten
▢
2
tabletten
kippebouillon
▢
1
stengel
bleekselderij
▢
3
plakjes
kipfilet
vleeswaren, ca. 50 g,
▢
versgemalen zwarte peper
Instructies
1 Tomaat achterhouden, rest van tomaten wassen en in vieren snijden.
In pan 1 liter water aan de kook brengen.
Tomaat inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen.
Tomaat in vieren snijden, pitjes verwijderen en vruchtvlees kleinsnijden.
Rest van tomaten aan kokend water toevoegen en bouillontabletten erboven verkruimelen.
Aan de kook brengen en onafgedekt ca. 12 minuten laten doorkoken.
Intussen bleekselderij wassen en in dunne plakjes snijden.
Kipfilet in reepjes snijden.
Met staafmixer of in keukenmachine tomaten tot soep pureren (of boven kom door zeef wrijven).
Soep boven andere pan door zeef wrijven.
Soep opnieuw aan de kook brengen.
Bleekselderij en kipfilet toevoegen en ca. 3 minuten laten meekoken.
Soep in vier diepe borden scheppen.
Tomatenblokjes erover verdelen.
Bestrooien met peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kip
/
Soep
/
Voorgerechten